Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

אבישי כהן


Γεννημένος στις 20 Απριλίου του 1970 στο κιμπούτς Kabri, στο νότιο Ισραήλ, ξεκίνησε με πιάνο στα εννιά του για να καταλήξει να παίζει κοντραμπάσο στα δεκατέσσερα. Κοντραμπασίστας, συνθέτης, παραγωγός και τραγουδιστής ο Αβισάι εμπνεύστηκε μουσικά από το θρύλο του άταστου ηλεκτρικού μπάσου, Jaco Pastorius. Έπαιξε για δύο περίπου χρόνια σε στρατιωτική μπάντα ,όταν έφυγε για τη Νέα Υόρκη όπου άρχισε να συνεργάζεται με άλλους μουσικούς, γνώρισε ρεύματα μουσικά, αποκτούσε εμπειρίες. Δύσκολα χρόνια...



Σπουδάζει στο Mannes College της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια, μετά από συμμετοχές σε διάφορες λάτιν μπάντες γνωρίζεται με τον Danilo Perez (*)συμμετέχοντας στο τρίο του.


Μετά από πολύχρονη περιπλάνηση σε διάφορα σχήματα, δέχεται τηλεφώνημα από τον Chick Corea που του δίνει την ευκαιρία για την πρώτη του ηχογράφηση.
Συμμετέχει στο σεπτέτο του και ηχογραφεί τέσσερα άλμπουμ σαν bandleader. 
Συνεργάστηκε με Roy Hargrove, Herbie Hankock. Paquito Rivera κ.ά.
Το 2002 δημιούργησε το δικό του label με τίτλο Razdaz Records και ηχογραφεί το πρώτο άλμπουμ με τίτλο ''Lyla'', ένα υπέροχο πραγματικά διαμάντι.



Περισσότερα στο διαδίκτυο...

(*) Τον Danilo Perez τον άκουσα (για όσους θυμούνται) στη Θεσσαλονίκη πριν μερικά χρόνια στα πλαίσια των Δημητρίων όταν ήρθε σαν τζαζ κουαρτέτο μαζί με τον Wayne Shorter (τον μόνο σαξοφωνίστα που μπορούσε να ακολουθήσει τον Μiles την περίοδο που καινοτομούσε τόσο σε ταχύτητα όσο και σε ιδέες),τον John Patitucci (πολύπλευρο μπασίστα, αλλά απόλυτο επαγγελματία) και τον Brian Blade.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση για έναν αγαπημένο μου μουσικό της Jazz

καλημέρα

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ.