Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

''Tingvall Trio''...και πάλι τζαζ χωρίς πνευστά

Σουηδός πιανίστας (Martin Tingvall), κουβανός κοντραμπασίστας (Omar Rondriguez Calvo) και γερμανός ντράμερ-περκασιονίστας (Jurgen Spiegel). Απουσία πνευστών και ευρωπαική αίσθηση της τζαζ παρ' όλη την οικουμενικότητά της.


Αφετηρία το Αμβούργο, τόπος δημιουργίας η ήρεμη πόλη Snarestand της Σουηδίας. Σκανδιναβική μελωδικότητα στο πιάνο από το μουσικό εγκέφαλο της μπάντας Martin Tingvall που μου θυμίζει κάτι από τον αείμνηστο Esbjorn Svensson των EST και  τον Brad Mehldau.
Ο ντράμερ έχει μια αίσθηση ροκ ηχοχρώματος κατά την δική μου βέβαια άποψη, ο δε κοντραμπασίστας λόγω της λατρείας μου προς το μπάσο τον θεωρώ εκ προοιμίου υπέροχο.


Μέχρι στιγμής το τρίο κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ-στούντιο, το ''Skagerrak'' (2006), ''Vattensaga'' (2009) και ''Vagen'' (2011), ενώ στις 13 Απριλίου κυκλοφόρησε το live-άλμπουμ με τίτλο ''In Concert''.


Ένα εκπληκτικό τρίο που ανακάλυψα (αδικαιολόγητα αργά) με την ευκαιρία της εμφάνισής τους αύριο Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στα 48α ΔΗΜΗΤΡΙΑ της Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ, (πρώην κιν/φος Παλλάς) στις 20:30 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: