Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Johnny Hodges

















Johny Hodges: Ενα από τα λαμπερότερα alto σαξόφωνα της τζαζ, ο J.H υπήρξε ο βασικός alto-σαξοφωνίστας της μεγάλης ορχήστρας του Duke Ellington ταίρι με τον τρομερό τενόρο-σαξοφωνίστα της Paul Gonsalves και τον απίθανο baritone-σαξοφωνίστα Harry Carney . Θεωρώ προσωπικά, κι αυτό θα το ισχυρίζονται πολλοί ακόμη, πως είχε την ''ατυχία'' να βρίσκεται ταυτόχρονα στο χώρο της τζαζ μαζί με τον Charlie Parker ,λόγος που τον διατήρησε στη σκιά του. Αν δεν συνέπιπτε χρονικά η παρουσία του στη τζαζ με του μεγάλου Bird πιστεύω πως θα ήταν η μεγάλη μορφή του alto στην πανέμορφη, ξέφρενη και δημιουργική εποχή της bebop που ακολούθησε την εποχή του swing και των μεγάλων ορχηστρών, απελευθερώνοντας όλη την ενέργεια και το ταλέντο των μουσικών οι οποίοι ένοιωθαν εγκλωβισμένοι στη μουσική αυστηρότητα μιας μεγάλης ορχήστρας.
Εδώ τον απολαμβάνουμε σε ένα εξαιρετικό ποτ-πουρί με τμήμα της ορχήστρας του Duke Ellington ο οποίος εδώ παίζει στο πιάνο. Διακρίνω ακόμη , εάν δεν κάνω λάθος, τον ντάμερ Sam Woodyard. 
Ακούμε μεταξύ άλλων το ''C Jam Blues'', το ''Sunny side of the Street'' το ''Ι Got it Bad and that Ain't Good'' κ.ά. Επιφυλάσσομαι για τα ονόματα των υπολοίπων μουσικών. Θα ξαναδώ να βίντεο της δισκοθήκης μου με τον Ντιούκ και θα τους ταυτοποιήσω σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: