Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Les 400 coups

Και μια και είμαι σε ιταλικό τζαζ κλίμα αυτές τις μέρες ,άλλη μια εξαιρετική ηχογράφηση από την παρέα του υπέροχου ιταλού τρομπετίστα Enrico Rava. Το Les Coupes (Jean Constantin) συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ της Label Bleu με τον τίτλο "The Woman Next Door".


Παίζουν ο Enrico Rava τρομπέτα, ο Stefano Di Battista σοπράνο σαξόφωνο, η Rita Marcotulli πιάνο,ο Michel Benita κοντραμπάσσο και ο Roberto Gatto τύμπανα.
Πατέρας της ιταλικής τρομπέτας ο Rava. Ό,τι και να γράψουμε θα τον αδικήσουμε. Απίστευτη δισκογραφία, άποψη για τη σύγχρονη τζαζ και την εξέλιξή της, δε δίστασε να κρίνει σκληρά τον αμερικανό τρομπετίστα Wynton Marsalis για το πως εξέλιξε τον ήχο της σύγχρονης τρομπέτας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο. Εμφανίστηκε προπέρυσι και στο Φεστιβάλ Τζαζ της Αθήνας εκπροσωπώντας την Ιταλία.
Συγκλονιστικός ήχος γεμάτος μεσογειακό πάθος και ταπεραμέντο αποτέλεσε  και αποτελεί τη μουσική δεξαμενή απ' όπου αντλούν οι νεώτεροι. Εξαιρετική  εδώ και η Rita Marcotulli, προερχόμενη απο μουσική οικογένεια, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει.


Ο Romperto, συχνά πυκνά μας επισκέπτεται εδώ στην Ελλάδα, από τη νέα γενιά των ιταλών ντράμερ, δένει στον ήχο με την παρέα με ένα εξαίρετο αποτέλεσμα.
Ο Battista υπέροχος σε ένα κατ' εξοχήν δύσκολο σαξόφωνο, το σοπράνο, όπου οι υψηλές του νότες απαιτούν κατάρτιση υψηλού επιπέδου για να μην γίνει ενοχλητικό.

1 σχόλιο:

WHITESNOW17@blogspot.com είπε...

H ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΜΟΛΙΣ Η ΟΜΙΧΛΗ-ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ - ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΧΑΘΗΚΑΝ ΛΙΜΝΗ, ΠΟΛΗ, ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ.
Η FRIDA Η ΓΑΤΑ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΑΘΗΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΤΗΤΑ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ