Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

...και πάλι το ''Moanin'' από τον Charles Mingus όμως


Την σύνθεση του πιανίστα, οργανίστα και βιμπραφωνίστα Bobby Timmons (1935-1974) ,από τις αντιπρoσωπευτικώτερες της hardbop jazz ,που έγινε γνωστή από τους Jazz Messengers, ακούμε εδώ από τον υπέροχο Charles Mingus και από το δίσκο του  "Blues & Roots" του 1959 (για το label της Atlantic του Erdegun), σε μια δική του εκτέλεση. Μαζί του στο μπάσο παίζουν οι  Jackie Mac Lean άλτο σαξόφωνο, Booker Ervin τενόρο, Pepper Adams βαρύτονο, Danny Richmond ντραμς, Horace Parlan πιάνο, Willie Dennis & Jimmy Knepper τρομπόνι.



Και άλλη μια εξαίρετη εκτέλεση από το 'Nostalgia in Times Square' , 1993 με μαγική τρομπέτα και ένα feeling απίστευτο.Στο βαρύτονο σαξόφωνο ο Ronnie Cuber όπως μας αναφέρει η ανάρτησή του.


4 σχόλια:

Thomas είπε...

Ωραιο Blog!!εχω μια εκπομπή εδώ στη Κομοτηνή . . και ειπα να κάνω ενα αφιερωματάκι στην Jazz . .και πάνω στην αναζήτηση επεσε εδω !!;-))δεν ειμαι και γνωστης αλλα μαρέσει να μαθαινω Miles Davis , Cannonball Aderlay ...cHARLES mingus και φυσικά coltrane προσπαθω να τα εχω ολα στη δισκοθηκη .. Θωμας ;-)

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Και πολύ καλά κάνεις αγαπητέ μου. Τα ονόματα που ανέφερες είναι κολοσσοί. Να ακούς σπάταλα οτιδήποτε και απ όλο το φάσμα της τζαζ. Ο Κάνονμπολ ήταν θεός στο άλτο της χαρντμποπ και ειδικά στις συνεργασίες του με τον Μάιλς. Οι ηχογραφήσεις του στα ''Work song'', Serenity'', ''Milestones'' κ.ά είναι μαγικές. Για τον Μάιλς νό κόμεντς. Ο Τρέην θεός αλλά και με εμφανή αίσθηση της συνέχειας της εξέλιξης στην τέχνη του. Ή τον λατρεύεις ή τον ακούς με δυσκολία, αν δεν είσαι φαν της τζαζ. Αν είσαι τότε τον λατρεύεις μόνο.
Αυτά...
Αν θέλεις οτιδήποτε μη διστάσεις να ρωτήσεις

Unknown είπε...

EIXA AKOYΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΗΜΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΕΙΧΕ ΓΟΗΤΕΨΕΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ.ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΣΕΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΑΣΣΕΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΧΑΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΑΜΗΣΕΙΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΕΣΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΙΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε αλλο το Moanin' του Τimmons και αλλο το Moanin' του Mingus...μονο ο τιτλος ειναι ιδιος