Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Relaxin' At Camarillo

Ο ιδιοκτήτης και δημιουργός της δισκογραφικής εταιρείας Dial , Ross Russel κάλεσε το καλοκαίρι του 1946 τον Charlie Parker στην Καλιφόρνια να ηχογραφήσει για λογαριασμό της. Κι αυτό γιατί του άρεσε η bebop. Ο Parker όμως είχε διαφορετική γνώμη έχοντας τα δικά του προβλήματα με την ηρωίνη, η οποία τον έφτασε στο χείλος της παραφροσύνης και της καταστροφής.


Νοσηλεύτηκε για επτά μήνες στο πολιτειακό νοσοκομείο του Camarillo, παίρνοντας εξιτήριο τον Απρίλη του 1947. Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη λίγες εβδομάδες μετά, άρχισε πρόβες για την εμφάνιση ενός μήνα στο θρυλικό τζαζ-κλαμπ ''3 Deuces'' της 52ης Οδού. Στη φωτογραφία το κλαμπ όπως ήταν την ίδια εποχή (1948).


To κουιντέτο του αποτελούνταν από τον ίδιο στο άλτο σαξόφωνο, τον Μάιλς Ντέηβις στην τρομπέτα, τον Ντιούκ Τζόρνταν στο πιάνο, τον Τόμυ Πότερ στο μπάσο και τον Μαξ Ρόουτς στα τύμπανα. Σχήμα που τελικά έμελλε να παίζει μαζί για τους επόμενους περίπου είκοσι μήνες.

Η περιπέτειά του στο εν λόγω νοσοκομείο έγινε ηχογράφηση με τον γλυκύτατο τίτλο ''Relaxing at Camarillo''. 



Στο διάστημα αυτό ηχογράφησαν εξαιρετικά κομμάτια για την ίδια την Dial αλλά και την Savoy Records. Mερικοί τίτλοι είναι : ''Charlie Parker- Complete Savoy Live Recordings'', ''Charlie Parker- Complete Savoy Recordings'', ''Charlie Parker- The complete Dial sessions'' απ' όπου και η ηχογράφηση που ακούμε στο βίντεο. Παίζει κιθάρα ο Barney Kessel, 24άχρονος τότε.

Οι δισκογραφικές πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο του Barry MacRae ''Miles Davies''-1988
Η φωτογραφία αντλήθηκε από το www.guardian.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: