Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Don Cherry - ''Βirdboy''

Θυμάμαι πως όταν πρωτάκουσα τον Don Cherry είχα μαγευτεί από την ποιότητα και τα χρώματα των ήχων του. Μουσικός-κυρίως τρομπετίστας, με απίστευτες δυνατότητες και ικανότητες, που κινήθηκε σε  πρωτοπόρα μονοπάτια αναζήτησης νέων μουσικών δρόμων μέσα από τα ταξίδια του σε διάφορους πολιτισμούς. Χαρακτηριστικές οι συνεργασίες του με τους Ινδούς μουσικούς που άφησαν πολλές ηχογραφήσεις πειραματικών ήχων και μελωδιών. 
Η αφορμή που παίρνω είναι από το ''BirdBoy'' το οποίο περιέχεται στο σιντί του με τίτλο ''MULTIKULTI'' και το οποίο ηχογραφήθηκε το 1989 κυκλοφορώντας το 1990 για το label της Α&M Records. Παίζουν οι Don Cherry τρομπέτα,ο John L.Price κάνει το drum programming, o David Cherry είναι στο συνθεσάιζερ και ο Mark Loudon Sims στο μπάσο.

Για τον Don ειπώθηκε, σε σχέση με τις μουσικές ικανότητές του, πως μπορούσε να παίξει ο,τιδήποτε μπορούσε να βγάλει ήχο! Έγινε κυρίως όμως γνωστός σαν τρομπετίστας. Τον θυμόμαστε να παίζει  την πολύ μικρή σε μέγεθος (τσέπης) τρομπέτα του,γνωστή και σαν pocket-trumpet ,η οποία διακρίνεται στο εξώφυλλο του δίσκου του ''Multikulti''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: