Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Paolo Fresu - ''Desertico'', από το Κουαρτέτο του Διαβόλου και την TukMusic/Bonsai

Φρέσκο (σχετικά πάντοτε, εάν λάβουμε υπόψη μας την τερατώδη δισκογραφία του) και καταπληκτικό σιντί από τον αγαπημένο Paolo Fresu που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο αυτής της χρονιάς. Με το Κουαρτέτο του Διαβόλου (DEVIL QUARTET) αυτή τη φορά. 
Να σημειώσω πως είναι το πρώτο από τα επτά (!) σιντί που κυκλοφόρησε μέσα στο 2013 (για το label της TukMusic/Bonsai το συγκεκριμένο). Τα υπόλοιπα σιντί  είναι το ''Drops''_Bonnot, το ''Incanti e Tratimenti''_S'Ard, το ''Dalla in Jazz''_Sony, το ''Eleven Projects''_ASR, το ''Juego''_Camilla Records και το ''Spellbound''_Moosicus Records.
Με μεγάλη δυσκολία πάντοτε προσπαθώ να εκφράσω την άποψή μου για κάποια νέα μουσική που ακούω. Δε μπορώ να αναλύσω λεπτομερώς με τη χρήση μουσικών όρων αυτό που ακούω, πέρα από κάποιες κοινές λέξεις όπως, 'καταπληκτική', υπέροχη','γκρούβυ', κ.ά.
Ό,τι ακούω οδεύει επάνω στα υπόλοιπα ακούσματά μου και μου δημιουργεί πάντοτε μια ''αίσθηση''. Και δεν προσπαθώ να διευρύνω αυτή την δυνατότητα. 
Κι εδώ πάλι το ίδιο θα κάνω...ή μάλλον δε θα κάνω.
Αυτά....

                    


                       

Paolo Fresu στην τρομπέτα,το φλικόρνο και τα μουσικά εφέ, Bebo Ferra στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, Paolino Dalla Porta στο κοντραμπάσο και Stefano Bagnoli στα τύμπανα.



Ακούμε το πρώτο κομμάτι του σιντί με τον τίτλο : ''[I can't Get No] Satisfaction''.

Το σιντί μου χάρισε ο πολυαγαπημένος φίλος Άγγελος Καλαιτζίδης, μέγας μάγιστρος της τζαζ, της κλασσικής και της όμορφης μουσικής. Ένας απίθανος λάτρης του ήχου, με εκπληκτικά μηχανήματα ακρόασης,(και στο παρελθόν και τώρα). Απίστευτες γνώσεις τζαζ, τεράστια συλλογή τζαζ βινυλίων, σιντί και ιδιοκατασκευαστικών πηγών ήχου. Τον ευχαριστώ για όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: